In het nieuws

MARE Amsterdam

06-10-2021

Je opent de kast en ziet al de patronen, kleuren en verschillende kledingstukken die je over de jaren hebt verzameld. Maar tussen al deze kledingstukken zie je niks wat je wilt dragen. Stel je nu voor dat je helemaal niets ziet. Dat maakt het een stukje moeilijker hè?

Klik hier voor de blog.

Dutch Design Week

16 t/m 24 oktober 2021

In de wereld van vandaag is inclusie een steeds groter thema aan het worden. Waarom blijft de mode-industrie dan achter? Als je moet leven met een visuele beperking, kan shoppen hard werk zijn in plaats van een leuke tijdsbesteding. Is het niet tijd voor verandering?

Klik hier voor het programma.

De Stentor

17-03-2020

Lovende reacties en orders na afloop van de modeshow voor blinden en slechtzienden. ,,Als dit eenmaal gaat lopen dan kon het nog wel eens heel groot gaan worden’’, zegt kledingontwerpster Rachel Lourens.

Klik hier voor het artikel.

Saxion.nl

17-02-2020

Eindelijk is er een kledinglijn voor vrouwen met een visuele beperking: SeeFeel. En wel dankzij Rachel Lourens (26), die deze maand met de door haar ontworpen kledingstukken afstudeerde aan de opleiding Fashion Textile Technologies. Nu is het tijd voor de volgende stap: de boer op ermee!

Klik hier voor het artikel.

Tubantia

07-02-2020

”Op de rugzijde van elk kledingstuk is een subtiel reepje stof genaaid, dat de achterkant aanduidt. De kleding van het merk in wording SeeFeel is hoofdzakelijk in donkere kleuren. „Daar vallen vlekken minder op dan bij lichte kleuren.”

Klik hier voor het artikel.

De Stentor

03-02-2020

Blinde vrouwen willen net zo leuk gekleed over straat als anderen. Het liefst in makkelijke kleding die ze zelfstandig kunnen kopen. Maar in de mode-industrie in Nederland is geen aanbod. Tot Rachel Lourens (26) de speciale kledinglijn SeeFeel ontwerpt. Een geschenk uit de hemel.

Kik hier voor het artikel.

Het AD

03-02-2020

“Soms heeft een verkoopme­de­werk­ster geen geduld of, nog gekker, mag de blindenge­lei­de­hond niet mee naar binnen.”

Klik hier voor het artikel.

Radio 1

03-02-2020

‘Kleding voor blinde vrouwen? Da’s mooi makkelijk, die zien toch niet wat ze aanhebben en geven toch niet om uiterlijk.’ Een opmerking die ik meerdere keren heb gehoord bij het uitleggen van mijn collectie. Wat een misvatting.

Klik hier voor de uitzending.

*Aanklikken 08.00-09.00 en dan vanaf minuut 48.45